Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

by - marca 16, 2015

Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak.

Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska,
  • 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego,
  • 1 średnia papryka czerwona,
  • 1 średnia papryka żółta,
  • 4 łyżki majonezu (np. Hellmann's Babuni),
  • 1 pęczek szczypiorku.

Kapustę pekińską oczyścić z wierzchnich liści i posiekać w wąskie paseczki. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
W wysokiej szklance wymieszać sos z wodą i majonezem, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pokrojone warzywa umieścić w misce i wymieszać. Sałatkę polać sosem 15 minut przed podaniem.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze