Surówka z marchewki z chrzanem

by - stycznia 06, 2013

Wystarczy kilka marchewek, jabłko, cebulka i sos chrzanowy - i mamy gotową pyszną i szybką surówkę do obiadu. Nie zapominajmy - szczególnie w okresie zimowym - o codziennej porcji surówki. Można ją zjeść nie tylko do obiadu, ale nawet pochrupać jako drugie śniadanie lub przekąska w ciągu dnia :)

Składniki:
  • 4 nieduże marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Dodać do marchewki i jabłka. Doprawić śmietaną, majonezem, chrzanem, solą i pieprzem oraz cukrem.

Odstawić na 1 godzinę, tak żeby smaki dobrze się połączyły.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

2 komentarze