Kurczak w panierce z krakersów

by - stycznia 20, 2013

Dzisiaj jest niedziela, więc chciałam przygotować dla rodziny coś wyjątkowego. Panierka z cornflakes już była, teraz czas na.... krakersy! :) Na portalu przepisy.pl znalazłam bardzo fajny przepis na kurczaka. Filety po upieczeniu są, soczyste, mięciutkie i smakują wyśmienicie. Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo zaserwowałam frytki. Pychotka :)

Składniki:

  • 1 kg fileta z kurczaka,
  • 50 dag pikantnych krakersów,
  • 20 ml jogurtu naturalnego.

Dodatkowo:

  • sos czosnkowy.

Filety pokroić w paski, przełożyć do miski i zalać jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Krakersy drobno pokruszyć (ja użyłam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

1 komentarze

  1. Kurczak w krakersowej panierce był pierwszym moim wpisem na blogu, mam do niego więc sentyment. Jest pycha.

    OdpowiedzUsuń