Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu

by - września 25, 2014

Nie ma dobrego obiadu bez dobrej surówki. Są też tacy, którzy nie wyobrażają sobie w ogóle obiadu bez dodatkowej porcji warzyw. Tym samym im więcej pomysłów na surówki - tym lepiej :) Tym razem surówka z kapusty czerwonej i chrzanu - z bogatej kolekcji przepisów siostry Anastazii.

Składniki:
  • 1 mała główka czerwonej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 2 jabłka,
  • pół małego słoika chrzanu,
  • pół małego jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól, pieprz.

Kapustę oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze