Kotlety w panierce z cornflakes

by - października 13, 2012


Kiedy znudzi nam się tradycyjna panierka w kotletach, polecam nową formę z wykorzystanie płatków kukurydzianych cornflakes. Kotlety stają się dzięki niej zaskakująco chrupiące na wierzchu, a delikatne i soczyste w środku.  Polecam, to naprawdę miła odmiana :) 

Składniki:

  • filet z kurczaka
  • płatki kukurydziane cornflakes
  • 2 jajka
  • mąka
  • przyprawa Kucharek
  • olej do smażenia

Mięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie obtoczyć w mące, następnie w rozstrzepanych jajkach a na koniec w lekko skruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na oleju do uzyskania złocistego koloru.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

1 komentarze