Surówka z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli

by - stycznia 24, 2015

Cały czas nie ustaję w poszukiwaniach ciekawych surówek do obiadu. Surówka to nic innego jak kropka nad "i" całego dania obiadowego. Dziś zaprezentuję ciekawą surówkę z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli znalezioną na blogu folozofia smaku.

Składniki:
  • 6-7 średniej wielkości ogórków kiszonych,
  • 1 czerwona cebulka,
  • świeżo zmielony pieprz do smaku,
  • szczypta cukru,
  • olej lub oliwa.

Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Całość przyprawić szczyptą cukru, świeżo zmielonym pieprzem i polać olejem lub oliwą. Delikatnie wymieszać. Spróbować czy wszystko nam odpowiada do smaku. W razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę cukru do smaku. Surówka szczególnie dobrze komponuje się ze zrazami. Smacznego!



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

1 komentarze