Surówka z marchewki i jabłka
Najprostsze rzeczy są jednak najlepsze :). Tym razem bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu surówka, która idealnie nadaje się do dań z drobiu, kotletów mielonych oraz mięs grillowanych.
Składniki:
Marchewki i jabłko obrać, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodać śmietanę lub jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum 30 minut w chłodne miejsce, tak aby wszystkie składniki się "przegryzły". Smacznego :)
Składniki:
- 2 marchewki,
- 1 jabłko,
- sól,
- biały pieprz,
- cukier,
- 3 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego.
Marchewki i jabłko obrać, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodać śmietanę lub jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na minimum 30 minut w chłodne miejsce, tak aby wszystkie składniki się "przegryzły". Smacznego :)
  Drukuj przepis
0 komentarze