Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Kiedy trafię na jakiś przepis z warstwową sałatką - to koniecznie muszę go wypróbować. Jest to moja ulubiona forma sałatek. I okazuje się, że również tym razem się nie zawiodłam. Sałatka jest wyśmienita. Nie wymaga sporego nakładu pracy, a na pewno zrobi wrażenie na naszych gościach. Jedynym składnikiem z którego zrezygnowałam, w porównaniu do oryginału jest pieprz.
Składniki:
Następnie w szklanej misce układać kolejno poszczególne warstwy sałatki:
- ryż
- pieprz
- połowa majonezu
- jajka
- tuńczyk
- żółty ser
- kukurydza
- druga połowa majonezu
- posiekany szczypiorek
Źródło: zyciezapetytem.pl
- 2 puszki tuńczyka w oleju,
- 1 woreczek ryżu, najlepiej parabolicznego (10 dag),
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- puszka kukurydzy,
- 20 dag żółtego sera,
- mały pęczek szczypiorku,
- 1 majonez (420 g).
Następnie w szklanej misce układać kolejno poszczególne warstwy sałatki:
- ryż
- pieprz
- połowa majonezu
- jajka
- tuńczyk
- żółty ser
- kukurydza
- druga połowa majonezu
- posiekany szczypiorek
Źródło: zyciezapetytem.pl
  Drukuj przepis
1 komentarze
w wersji z kurczakiem jest to jedna z moich ulubionych sałatek :)
OdpowiedzUsuń