Krem z białej czekolady z musem truskawkowym

by - czerwca 23, 2013

Delikatny krem z białej czekolady i serka mascarpone z dodatkiem musu ze świeżych truskawek - to deser z góry skazany na powodzenie :). Tak więc zachęcam wszystkich do wypróbowania.

Składniki:
  • 200 g białej czekolady,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 500 g truskawek,
  • cukier do smaku.

Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.
Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.
Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.
Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.

Inspiracja: miszmasz-marghe



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

5 komentarze