Sznycle wołowe z cebulką

by - września 22, 2018

Myślę, że całą tajemnicą dobrego sznycla jest odpowiednia marynata. Ja tym razem, zdecydowałam się na przepis ze strony doradca smaku.

Składniki:
  • 4 sznycle wołowe (o grubości 5-10 mm),
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 4 łyżki oleju sezamowego,
  • 4 łyżki cukru palmowego (lub trzcinowego),
  • pieprz,
  • 2 duże cebule,
  • olej do smażenia sznycli,
  • masło do smażenia cebuli.

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sos sojowy, cukier, pieprz i olej połączyć.
Przygotować naczynie do którego należy włożyć mięso, a następnie zalać je marynatą. Dokładnie obtoczyć wołowinę z każdej strony. Odstawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Cebule obrać. Pokroić na półplasterki  i usmażyć na maśle na złoty kolor. Odstawić.
Na drugiej patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim każdy sznycel, po około 1,5 minuty z każdej strony. Podawać zaraz po usmażeniu razem z cebulką.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze