Makaron z kurczakiem i pieczarkami

by - listopada 01, 2012

Dzisiaj proponuję przepis na proste danie z makaronu i kurczaka. To idealny pomysł  na szybki do przygotowania, sycący i smaczny obiad. Znane i lubiane połączenie makaronu, mięsa drobiowego i kremowego sosu śmietanowego zadowoli na pewno niejedno podniebienie.

Składniki:

  • podwójny filet z piersi kurczaka,
  • 150 g tartego żółtego sera,
  • 400 g makaronu świderki,
  • przyprawa Kucharek,
  • 300 g pieczarek,
  • 250 ml śmietany 12%,
  • 1 cebula,
  • olej do smażenia.

Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki.
Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość dokładnie podsmażyć i doprawić przyprawą Kucharek do smaku. Zalać wszystko śmietaną i połączyć z makaronem. Wymieszać.
Po nałożeniu na talerz potrawę posypać tartym żółtym serem. Smacznego. 



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

3 komentarze